cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 18 augustus 2012

Bojo met noten, rozijnen en cranberries

Bojo is een Surinaamse lekkernij van geraspte cassave en kokos. Meestal worden ook nog rozijnen of ananas toegevoegd. Ik heb een notenmix gebruikt om het een beetje knapperig te maken, en een mix van lichte en donkere rozijnen en cranberries. Een beetje anders maar wel lekker!

Ingrediënten

1 kg geraspte cassave (bij de toko in de diepvries)
200 g geraspte kokos
100 ml kokosmelk
175 g witte basterdsuiker
3 eieren
50 g gesmolten boter
2 tl vanille essence
2 tl kaneel
75 g gemengde noten
75 g mix van lichte en donkere rozijnen en cranberries
2 el boter

Bereiding

Laat de cassave ontdooien, hak de grotere noten grof. Klop de eieren met de suiker en de gesmolten boter tot de suiker opgelost is. Voeg de kokosmelk, vanille essence en kaneel toe. Meng nu alles met de noten, rozijnen, cranberries en de cassave. Geef alles in een beboterde vorm van 23 x 23 cm, verdeel de 2 eetlepels boter erover. Bak de bojo in een op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenhitte) ongeveer 60 minuten. De bojo is klaar wanneer de bovenkant een lichtbruine korst heeft en de binnenkant net niet helemaal droog is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen