Ingrediënten
5 eieren
200 g bruine basterdsuiker
200 g pure chocolade (min. 70 % cacao)
150 g boter
100 g bloem
150 g geraspte kokos
1 zakje bakpoeder
340 g ananas in stukjes (vers of uit blik)
Bereiding
Smelt de boter en de chocolade samen boven een pan met heet water, laat het mengsel een beetje afkoelen. Klop de eieren met de suiker totdat de suiker opgelost is. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng goed. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng even goed door. Voeg de geraspte kokos toe en meng alles met een lepel tot een soepel beslag, laat ongeveer 5 minuten rijzen.
Geef het beslag op een met bakpapier bekleed bakblik, strijk de bovenkant glad en verdeel de stukjes ananas erover.
Bak in een op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in 15 tot 20 minuten gaar.
Voor 1 bakblik (24 stukjes)
Geef het beslag op een met bakpapier bekleed bakblik, strijk de bovenkant glad en verdeel de stukjes ananas erover.
Bak in een op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in 15 tot 20 minuten gaar.
Voor 1 bakblik (24 stukjes)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten