cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 5 augustus 2012

Bosbessenbrownies met pecannoten

"Gewone" brownies zijn al erg lekker, en je kunt er vrij makkelijk je eigen draai aan geven. Bijvoorbeeld door zachtzoete bosbessen en knapperige pecannoten toe te voegen.

Ingrediënten

100 g pure chocolade (min. 70% cacao)
80 g boter
2 eieren
125 g bruine basterdsuiker
120 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 tl vanille-essence
125 g bosbessen
50 g pecannoten

Bereiding

Smelt de boter en de chocolade au bain marie, laat een beetje afkoelen. Klop de eieren en de suiker totdat de suiker opgelost is. Zeef bloem en bakpoeder boven de kom, voeg het zout en de vanille-essence toe en meng alles tot een soepel beslag. Roer als laatste de gesmolten chocolade door het beslag. Hak de noten grof en meng ze met een lepel door het beslag. Bekleed een bakvorm van 18 x 21 cm met bakpapier en doe het beslag erin, strijk de bovenkant glad. Verdeel de bosbessen over het beslag en druk ze voor de helft in het beslag. Bak de brownies 30 minuten op 175 graden (onder- en bovenhitte).

Voor een vorm van 18 x 21 cm (12 stuks)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen