cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 16 augustus 2012

Gebakken rijst op z'n Koreaans

De Koreaanse keuken is nog niet heel erg bekend in Nederland en dat maakt het soms lastig om echt originele ingrediënten te krijgen. Gelukkig zijn er genoeg Koreaanse recepten  waarvoor je alle benodigdheden gewoon in de supermarkt of toko kunt krijgen. Zoals deze gebakken rijst. Kook de rijst het liefst een dag van de voren en laat hem helemaal afkoelen. Je kunt de rijst trouwens ook prima door mihoen vervangen. 

Ingrediënten

150 rauwe rijst (+ 350 g gekookte rijst)
4 el oestersaus
2 el sojasaus
2  eieren 
2 el wortels (in dunne reepjes)
350 g broccoli
1 chilipeper
1 lente-ui
2 teentjes knoflook
1 el sesamzaad
½ ui
4 el olie
zout

Bereiding

Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Kook of stoom de broccoli 3 minuten. Snipper de ui, hak de knoflook en de peper fijn en snijd de wortels in dunne reepjes (julienne). Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Verhit een pan zonder olie op matig vuur en rooster hierin de sesamzaadjes lichtbruin. Verhit wat olie in een wok en bak de ui, voeg even later de knoflook en de chilipeper toe. Doe de geklutste eieren in de wok, blijf roeren. Voeg nog wat olie en de rijst toe, maak de rijst los. Meng goed met de eieren, voeg dan de wortels, broccoli en lente-ui toe, meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de oestersaus en de sojasaus toe, breng op smaak met zout. Roer de sesamzaadjes door de rijst.

Voor 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten