Ingrediënten
150 rauwe rijst (+ 350 g gekookte rijst)
4 el oestersaus
2 el sojasaus
2 eieren
2 el wortels (in dunne reepjes)
350 g broccoli
1 chilipeper
1 lente-ui
2 teentjes knoflook
1 el sesamzaad
½ ui
4 el olie
zout
Bereiding
Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Kook of stoom de broccoli 3 minuten. Snipper de ui, hak de knoflook en de peper fijn en snijd de wortels in dunne reepjes (julienne). Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Verhit een pan zonder olie op matig vuur en rooster hierin de sesamzaadjes lichtbruin. Verhit wat olie in een wok en bak de ui, voeg even later de knoflook en de chilipeper toe. Doe de geklutste eieren in de wok, blijf roeren. Voeg nog wat olie en de rijst toe, maak de rijst los. Meng goed met de eieren, voeg dan de wortels, broccoli en lente-ui toe, meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de oestersaus en de sojasaus toe, breng op smaak met zout. Roer de sesamzaadjes door de rijst.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten