Yufkabladeren kun je in veel Turkse en Marokkaanse winkels in de koeling vinden.
Ingrediënten
350 g kipgehakt
1 ui
½ rode paprika
75 g doperwten
1 el raz el hanout
2 el verse munt
2 el olijfolie
yufkabladeren (driehoekig)
+ 2 zonnebloemolie
Bereiding
Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en hak de munt fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur, fruit de ui samen met de raz el hanout 3 minuten. Voeg het gehakt toe, bak het rul. Voeg de paprika, doperwten en munt toe, laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout.
Spreid de yufkabladeren uit op een werkvlak. Leeg 2 eetlepels van de vulling in het midden van elk blad, bestrijk de randen met water. Vouw nu de hoek links onder naar de overkant, druk de rand goed aan. Vouw nu de hoek rechts onder naar boven, vouw de bovenste hoek naar beneden. Druk goed samen, leg de pasteitjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk ze met de zonnebloemolie en bak ongeveer 30 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenhitte).
Voor ongeveer 12 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten