Dit gerecht kun je natuurlijk ook gewoon in een hapjespan maken als je geen tajine hebt.
Ingrediënten
6 kipdrumsticks
½ gele paprika
1 ui
200 g pompoen
1 blik boterbonen (240 g uitlekgewicht)
2 tomaten
2 cm verse gemberwortel
2 el verse majoraan
1 tl kaneel
2 tl raz el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)
zout
4 el olijfolie
Bereiding
Snipper de ui, snijd de paprika en de pompoen in blokjes van 1 cm. Hak de gember en de majoraan fijn, laat de bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een tajine op matig vuur, bak de drumsticks rondom bruin. Voeg dan de ui, gember, kaneel en raz el hanout toe, geef na 2 minuten de tomatenstukjes in de tajine. Laat even stoven totdat het sap uit de tomaten vrijkomt en doe dan de pompoen en de majoraan erbij. Laat met het deksel op de tajine 15 minuten stoven en voeg dan de paprika en de bonen toe. Laat nog 5 minuten koken, breng op smaak met zout.
Lekker met rijst of Turks brood.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten