Het is een bewerkelijk gerecht, neem er dus even de tijd voor. Egusi kun je heel of gemalen kopen in Afrikaanse winkels, soms vind je ook in Turkse winkels gedroogde meloenpitten.
Ingrediënten
625 g borrelpootjes
500 g sopropo
1 ui
½ Mdme Jeanette peper
120 g egusi (gemalen)
1 blok kippenbouillon
zout
2 el soja- of zonnebloemolie
2 el palmolie
Bereiding
Halveer de ui en snijd een helft ui in parten. Hak de peper grof. Breng de borrelpootjes met de peper, het bouillonblokje en de uienpartjes aan de kook, laat 20 minuten op matig vuur koken. Giet af, bewaar het kookvocht. Laat de kip een beetje afkoelen.Snijd ondertussen de sopropo in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadjes. Bestrooi ze royaal met zout en laat even staan.
Verwijder de botjes van het vlees, snipper de andere helft van de ui. Spoel de sopropo af, snijd nogmaals in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verhit de soja-olie in een hapjespan op hoog vuur, bak hierin het vlees in korte tijd rondom bruin. Schuif het vlees naar de rand van de pan en verhit de palmolie. Voeg de ui toe en bak alles samen ongeveer 4 minuten. Voeg de egusi en een halve liter kookvocht toe, breng alles aan de kook. Doe nu de sopropo erbij en laat alles op laag vuur met het deksel op de pan 20 minuten stoven. Breng op smaak met zout.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten