cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 12 augustus 2012

Tonijnsalade

Deze salade kun je op elk moment van de dag serveren: bij een brunch, op een buffet of met wat brood en salade als lunchgerecht.

Ingrediënten

1 blikje tonijn (150 g uitlekgewicht)
½ rode ui
1 hardgekookt ei
2 zongedroogde tomaten op olie
1 tl kappertjes
1 el pijnboompitten
2 el mayonaise
1 scheut olijfolie
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken en maak hem fijn. Hak de ui en de zongedroogde tomaten fijn, snijd het ei in blokjes. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, breng de salade op smaak met zout en peper. 
Wil je de salade eerder voorbereiden? Voeg de pijnboompitten dan pas vlak voor het opdienen toe, anders worden ze zacht.

Lunchgerecht voor 2 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen