cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 12 augustus 2012

Gegrilde kip met citrussaus

Met kip kun je eindeloos variëren. Maar welke smaken je er ook aan toevoegt, het smaakt het lekkerst wanneer je het grilt. Voor de saus heb ik limoensap en sinaasappelsap gebruikt. Vers is natuurlijk het lekkerst maar sap uit een pakje gaat ook prima. 

Ingrediënten

1 kg kipdrumsticks
sap van ½ limoen
sap van ½ sinaasappel
50 ml olijfolie
1 tl paprikapoeder (zoet)
zout
versgemalen witte peper
½ ui

Bereiding

Verwarm de gril op 200 graden. Leg de drumsticks in een ovenschaal. Snijd de ui in parten en verdeel over de kip. Meng sinaasappelsap, limoensap en olijfolie met het paprikapoeder, breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over het vlees en gril de kip in ongeveer 45 minuten lichtbruin. De kip is gaar wanneer helder vocht eruit komt wanneer je er met een vork in prikt. Giet voor het serveren wat saus over de kip en garneer eventueel met sinaasappel- of limoenschil.
Lekker met pasta of een verse salade.

Voor 2 - 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen