Ingrediënten
125 g magere spekreepjes
1 prei
1 wortel (ca. 100 gram)
150 g sperziebonen
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
3 el ajvar
1 l groentebouillon (van een tablet)
zout, peper
Bereiding
Snijd de prei en de paprika in dunne ringen, snijd de wortel in kleine blokjes, snijd de sperziebonen in stukken van 3 cm.
Bak de spekreepjes in een soeppan zonder vet op matig vuur. Voeg de prei en de geperste knoflookteentjes toe wanneer de spekreepjes uitgebakken zijn. Doe de wortel erbij zodra de prei zacht is, bak nog 1 minuut. Doe dan de bouillon en de ajvar in de pan, breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe, laat afgedekt koken. Roer na 5 minuten de paprika erdoor, laat nog even koken tot de sperziebonen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten