cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 27 januari 2013

Groentesoep met spekjes en prei

Je kunt talloze recepten bedenken voor groentesoep. Met deze barre temperaturen vind ik het lekker om er wat extra smaak aan te geven. Wil je de soep liever vegetarisch? Laat de spekjes weg en fruit de groenten aan in wat (olijf)olie.

Ingrediënten

125 g magere spekreepjes
1 prei
1 wortel (ca. 100 gram)
150 g sperziebonen
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
3 el ajvar
1 l groentebouillon (van een tablet)
zout, peper

Bereiding

Snijd de prei en de paprika in dunne ringen, snijd de wortel in kleine blokjes, snijd de sperziebonen in stukken van 3 cm. 
Bak de spekreepjes in een soeppan zonder vet op matig vuur. Voeg de prei en de geperste knoflookteentjes toe wanneer de spekreepjes uitgebakken zijn. Doe de wortel erbij zodra de prei zacht is, bak nog 1 minuut. Doe dan de bouillon en de ajvar in de pan, breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe, laat afgedekt koken. Roer na 5 minuten de paprika erdoor, laat nog even koken tot de sperziebonen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen