cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 23 januari 2013

Pasta jollof

Jollofrijst is erg populair in Nigeria en andere West Afrikaanse landen. De belangrijkste regel is dat je alle groenten, vlees en vis kunt gebruiken die je lekker vindt, zolang je het maar een beetje pittig maakt. En de rijst kun je prima vervangen door pasta.

Ingrediënten

250 g pasta
½ ui
½ cm verse gember
½ Mdme Jeanette
1 el raz el hanout
1 prei
1 wortel
1 groene paprika
50 g doperwten (diepvries)
zout
4 el olie

Bereiding

Kook de pasta beetgaar in water met wat zout, giet af. Hak de ui, gember en Mdme Jeanette fijn, snijd de prei in reepjes. Snijd de wortel en de paprika in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, gember, Mdme Jeanette en raz el hanout. Voeg na 3 minuten de wortel toe en bak die even mee. Voeg de prei toe zodra de wortel zacht begint te worden, bak 2 tot 3 minuten. Doe dan de paprika en de doperwten erbij, bak tot de paprika gaar maar nog knapperig is. Roer dan de pasta erdoor en warm alles goed door.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten