cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 20 januari 2013

Thaise garnalenrisotto

Als ik risotto maak is het om de een of andere reden altijd met vis, garnalen of allebei. Niets mis mee, maar een beetje variatie is natuurlijk wel leuk. En wie zegt dat je risotto altijd met Italiaanse ingrediënten moet maken? Ik ben benieuwd wat jij van de typisch Thaise risotto vindt.

Ingrediënten

225 g risottorijst
2 sjalotten
1 teentje knoflook
½ cm verse gember
2 chilipepers
2 citroenbladen
1 el gemalen koriander
1 tl kurkuma
225 g garnalen (gepeld, zonder start)
125 g pangafilet (of een ander witvis)
0,6 l visbouillon (van een blokje)
2 el Thaise basilicum
125 g sperziebonen
1 el vissaus
3 el olie

Bereiding

Hak de sjalotten, gember, knoflook, chilipepers, citroenbladen en de Thaise basilicum fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van een halve centimeter. Snijd de garnalen in stukken van een centimeter, snijd de vis in blokjes van een centimeter. 
Houd de visbouillon tegen de kook aan. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de sjalotten, gember, knoflook, chilipepers, citroenbladen, kurkuma en koriander. Voeg na 3 minuten de rijst toe, bak de rijst tot hij glazig begint te worden. Voeg dan de kokosmelk toe en roer tot alle vocht opgenomen is. Voeg nu ongeveer een kwart van de bouillon toe, roer af en toe tot de bouillon opgenomen is. Herhaal dit en voeg bij de derde keer de sperziebonen toe. Voeg de resterende bouillon, de garnalen en de vis toe. Controleer, wanneer alle vocht opgenomen is, of de rijst gaar is. Voeg zo nodig wat extra bouillon toe. Roer de Thaise basilicum door de risotto, breng op smaak met de vissaus.

Lekker met een frisse salade!

Voor 3 personen







Geen opmerkingen:

Een reactie posten