Je kunt de meirapen vervangen door rettich.
Ingrediënten
4 meirapen (of 1 rettich)
150 g sperziebonen
1 aubergine
2 el ajvar
1 el groentebouillon (instant)
½ ui
2 teentjes knoflook
¼ bos peterselie
2 glazen water
zout
5 el olijfolie
Bereiding
Hak de ui, de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de meirapen en de aubergine in blokjes van een centimeter. Halveer de sperziebonen. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na 2 minuten de aubergine toe en bak even mee. Doe, zodra de aubergine begint te verkleuren, water, bouillonpoeder en ajvar in de pan, breng alles aan de kook. Voeg dan de meirapen en sperziebonen toe, doe het deksel op de pan en stoof de groenten in ca. 8 minuten gaar. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout.
Bijgerecht voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten