cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 21 januari 2013

Meirapen en sperziebonen in auberginesaus

Dit gerecht zit een beetje tussen een soep en een stoofschotel in. Een heerlijk hoofd- of bijgerecht dat makkelijk te combineren is. Lekker met rijst of vers Turks brood.
Je kunt de meirapen vervangen door rettich.

Ingrediënten

4 meirapen (of 1 rettich)
150 g sperziebonen
1 aubergine
2 el ajvar
1 el groentebouillon (instant)
½ ui
2 teentjes knoflook
¼ bos peterselie
2 glazen water
zout
5 el olijfolie

Bereiding

Hak de ui, de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de meirapen en de aubergine in blokjes van een centimeter. Halveer de sperziebonen. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na 2 minuten de aubergine toe en bak even mee. Doe, zodra de aubergine begint te verkleuren, water, bouillonpoeder en ajvar in de pan, breng alles aan de kook. Voeg dan de meirapen en sperziebonen toe, doe het deksel op de pan en stoof de groenten in ca. 8 minuten gaar. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout.

Bijgerecht voor 3 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen