cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 27 januari 2013

Caprese in een jasje

Je hebt er vast eens van gehoord, salade Caprese. Juist ja, tomaten, mozzarella en basilicum met wat olijfolie. Zo simpel en zoooo lekker! Ik heb er nog wat zongedroogde tomaten aan toegevoegd en alles in yufkabladen verstopt. Lekker voor de lunch of gewoon tussendoor.

Ingrediënten

50 g zongedroogde tomaten
250 g verse tomaten
125 g mozzarella
15 verse basilicumbladen (of 1 eetlepel gedroogde basilicum)
zout
versgemalen zwarte peper
12 driehoekige yufkabladen
olijfolie om te bestrijken

Bereiding

Week de zongedroogde tomaten ongeveer een half uur in heet water, tot ze zacht en makkelijk te snijden te zijn. Snijd de gedroogde en de verse tomaten, de mozzarella en het basilicum fijn en meng alles door elkaar, breng op smaak met zout en peper. 
Spreid de yufkabladen uit op een werkvlak, met de brede kant naar beneden. Geef ongeveer 2 eetlepels van de vulling erop, vouw de onderkant over de vulling en sla de zijkanten naar binnen zodat de vulling niet eruit valt. Rol op, bestrijk de punt van het yufkablad met wat water en rol het helemaal op. Leg de rolletjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk de bovenkant met olijfolie. 
Bak ongeveer 30 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor 12 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten