Ingrediënten
50 g zongedroogde tomaten
250 g verse tomaten
125 g mozzarella
15 verse basilicumbladen (of 1 eetlepel gedroogde basilicum)
zout
versgemalen zwarte peper
12 driehoekige yufkabladen
olijfolie om te bestrijken
Bereiding
Week de zongedroogde tomaten ongeveer een half uur in heet water, tot ze zacht en makkelijk te snijden te zijn. Snijd de gedroogde en de verse tomaten, de mozzarella en het basilicum fijn en meng alles door elkaar, breng op smaak met zout en peper.
Spreid de yufkabladen uit op een werkvlak, met de brede kant naar beneden. Geef ongeveer 2 eetlepels van de vulling erop, vouw de onderkant over de vulling en sla de zijkanten naar binnen zodat de vulling niet eruit valt. Rol op, bestrijk de punt van het yufkablad met wat water en rol het helemaal op. Leg de rolletjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk de bovenkant met olijfolie.
Bak ongeveer 30 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Voor 12 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten