cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 26 januari 2013

Rijst met wortel en rozijnen

Dit gerecht heeft z'n oorsprong in de Afghaanse keuken. De traditionele Afghaanse manier om rijst te koken vergt wat meer tijd, maar het kan natuurlijk ook makkelijker. Het specerijenmengsel bestaat uit kardemom komijn en kaneel, en je kunt het gewoon naar  eigen smaak zelf mengen.

Ingrediënten

1 ui 
100 g wortel
50 g rozijnen
250 g rijst
500 ml water
1 el rijstkruiden
1 tl zout
3 el olie

Bereiding

Snipper de ui, snijd de wortel fijn. Verhit de olie in een pan op matig vuur, fruit hierin de ui en de rijstkruiden. Voeg na 5 minuten de rijst, rozijnen, zout en het water toe. Breng aan de kook, laat afgedekt koken. Roer, wanneer de rijst bijna gaar is, de wortelreepjes erdoor.

Voor 3 personen



2 opmerkingen: