Toevallig zag ik laatst verse Jalapeño pepers, ik heb dus meteen een kleine voorraad in de vriezer gedaan. Je komt ze niet heel vaak tegen in Nederland, maar een andere pittige peper is een prima vervanging.
Ingrediënten
400 g rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 jalapeño peper
1 tl komijn
2 tl koriander
1 tl paprikapoeder
½ tl chilipoeder
2 tl gedroogde oregano
400 g tomaten
1 blik kidneybonen
1 groene (punt) paprika
1 rode (punt) paprika
1 glas water
zout
4 el olie
Bereiding
Hak de ui en de jalapeño peper fijn. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken. Snijd de paprika in reepen, halveer de tomaten en snijd ze vervolgens in dunne plakken.
Verhit de olie in een diepe pan op matig vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg, wanneer het gehakt bijna gaar is, ui, peper, de geperste knoflook en alle kruiden behalve de oregano toe. Bak even mee, doe na 3 minuten de tomaten, de oregano en het water in de pan. Laat afgedekt 15 minuten koken. Laat de paprika 3 minuten meekoken, doe dan de kidneybonen erbij. Laat de bonen goed doorwarmen, breng de chili op smaak met zout.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten