cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 20 januari 2013

Köfte

Dit gerecht is voor mij een stukje jeugdsentiment. Op de middelbare school had ik een Koerdische vriendin bij wie ik vaak thuis kwam. Regelmatig moest ze mee helpen in het huishouden, en dan vooral met koken. Deze köfte kwam regelmatig op tafel, samen met bulgur of rijst en groentesoep.
Je kunt de köfte ook gewoon in de pan bakken of op de barbecue leggen. Geen brood in huis? Beschuit is een prima vervanger.

Ingrediënten

250 g rundergehakt
½ ui
½ tomaat
½ sneetje witbrood
1 tl limoensap
¼ bos peterselie
1 el köftekruiden
olijfolie

Bereiding

Week het brood in water tot het zacht is, knijp dan het water eruit. Hak de ui en de peterselie heel fijn, snijd de tomaat in fijne blokjes. Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie. Bestrijk een ovenschaal met een beetje olijfolie.
Vorm van het gehaktmengsel balletjes ter grote van een pingpong bal en druk ze een beetje plat. Leg ze in de ovenschaal en bak ze onder de op 200 graden voorverwarmde gril ongeveer 15 minuten.

Voor 2 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten