cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 13 januari 2013

Gözleme met kaas en spinazie

Een paar weken heb ik gözleme gemaakt met een vulling van aubergine en sesam. Vandaag toch maar's het traditionele recept aangehouden, met een vulling van witte kaas en spinazie. Heerlijk voor de lunch of gewoon tussendoor.
Gebruik je droge gist? Houd er rekening mee dat het deeg dan wat langer moet rijzen.

Ingrediënten

Voor het deeg:
250 g bloem
125 ml lauw water
20 g verse gist (of 1 el droge gist)
1 el olijfolie
1 snufje zout
2 el gesmolten boter

Voor de vulling:
250 g spinazie (diepvries)
100 g witte kaas
1 tl chilipoeder
¼ bos verse koriander
4 takken verse munt

Bereiding

Kneed een soepel deeg  van de bloem, zout, gist, olijfolie en water. Laat afgedekt op kamertemperatuur ongeveer een half uur rijzen, tot het volume verdubbeld is. 
Verkruimel de kaas, hak de koriander en verse munt grof. Meng alles samen met de chilipoeder door de spinazie.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol die op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rondjes van ongeveer 3 millimeter dikte. Verdeel de vulling op een helft van de deegrondjes, vouw ze samen en druk de randen goed dicht. 
Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder vet op matig vuur en bak de gözleme van elke kant ongeveer één minuut, tot ze lichtbruin zijn. Bestrijk de bovenkant met wat gesmolten boter en bak die mooi bruin. Doe hetzelfde met de andere kant.

Voor 8 stuks




Geen opmerkingen:

Een reactie posten