cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 25 januari 2013

Thaise viskoekjes

Deze viskoekjes staan echt binnen een mum van tijd op tafel. Ze doen het prima als tussendoortje of als bijgerecht. 
Gebruik een bodempje olie om te bakken, het is niet de bedoeling dat de koekjes gefrituurd worden.

Ingrediënten

400 g pangasiusfilet (of een ander witvisfilet)
2 citroenbladeren
1 chilipeper
2 cm sereh (citroengras)
½ cm verse gemberwortel
1 el verse koriander
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 ei 
2 el vissaus
5 el water
50 g doperwten (diepvries)
olie

Bereiding

Snijd de vis in stukken van 2 cm, hak de citroenbladeren, chilipeper, sereh, knoflook, ui, gember en koriander grof. Pureer dit samen met de vis, ei, vissaus en water tot een redelijk gladde massa. Roer dan de doperwten erdoor.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Vorm met 2 eetlepels koekjes van de vismassa en bak ze van beide kanten bruin, laat uitlekken op keukenpapier.

Voor 15 tot 20 stuks



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen