Gebruik een bodempje olie om te bakken, het is niet de bedoeling dat de koekjes gefrituurd worden.
Ingrediënten
400 g pangasiusfilet (of een ander witvisfilet)
2 citroenbladeren
1 chilipeper
2 cm sereh (citroengras)
½ cm verse gemberwortel
1 el verse koriander
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 ei
2 el vissaus
5 el water
50 g doperwten (diepvries)
olie
Bereiding
Snijd de vis in stukken van 2 cm, hak de citroenbladeren, chilipeper, sereh, knoflook, ui, gember en koriander grof. Pureer dit samen met de vis, ei, vissaus en water tot een redelijk gladde massa. Roer dan de doperwten erdoor.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Vorm met 2 eetlepels koekjes van de vismassa en bak ze van beide kanten bruin, laat uitlekken op keukenpapier.
Voor 15 tot 20 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten