O ja, dat verhaal over het snel uitdrogen - dat klopt. Zorg dus dat je de deegvellen die je nog gaat verwerken afdekt met een theedoek - of rol ze gewoon even op.
Ingrediënten
8 vellen filodeeg
350 g verse dadels
100 g walnoten
1 el vanille essence
100 ml water
100 g boter
wat melk
Bereiding
Smelt de boter en laat een beetje afkoelen. Ontpit de dadels en hak ze fijn. Hak de walnoten. Breng de dadels met het water en de vanille essence aan de kook, laat op laag vuur koken tot de dadels zacht zijn en het water verdampt is. Meng de gehakte noten erdoor.
Snijd de vellen filodeeg één keer doormidden, bestrijk ze met boter en vouw ze twee keer in de lengte zodat je drie lagen boven elkaar hebt. Geef in een hoek een eetlepel van de vulling, vouw het deeg op tot een driehoek. Bestrijk het onderste deel met boter en vouw dicht. Leeg de gebakjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk de bovenkant met wat melk. Bak ze in een op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in 15 tot 20 minuten gaar. De bovenkant moet mooi bruin worden. (Kijk onderaan voor de stap voor stap foto's.)
Voor 16 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten