cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 24 januari 2013

Dadel-walnotendriehoekjes

Voor de verandering heb ik eens met kant en klaar deeg gewerkt. Je kunt filodeeg ook zelf maken maar deze gebakjes zijn ook zo bewerkelijk genoeg. Vergeet alle nare verhalen die je over het werken met filodeeg hebt gehoord - als het echt zo erg was zouden ze in het Midden Oosten nooit zo veel lekkere gerechten ermee bereiden.
O ja, dat verhaal over het snel uitdrogen - dat klopt. Zorg dus dat je de deegvellen die je nog gaat verwerken afdekt met een theedoek - of rol ze gewoon even op. 

Ingrediënten

8 vellen filodeeg
350 g verse dadels
100 g walnoten
1 el vanille essence
100 ml water
100 g boter
wat melk

Bereiding

Smelt de boter en laat een beetje afkoelen. Ontpit de dadels en hak ze fijn. Hak de walnoten. Breng de dadels met het water en de vanille essence aan de kook, laat op laag vuur koken tot de dadels zacht zijn en het water verdampt is. Meng de gehakte noten erdoor.
Snijd de vellen filodeeg één keer doormidden, bestrijk ze met boter en vouw ze twee keer in de lengte zodat je drie lagen boven elkaar hebt. Geef in een hoek een eetlepel van de vulling, vouw het deeg op tot een driehoek. Bestrijk het onderste deel met boter en vouw dicht. Leeg de gebakjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk de bovenkant met wat melk. Bak ze in een op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in 15 tot 20 minuten gaar. De bovenkant moet mooi bruin worden. (Kijk onderaan voor de stap voor stap foto's.)

Voor 16 stuksGeen opmerkingen:

Een reactie posten