Rijstkruiden vind je in de meeste Oosterse winkels. Maak anders je eigen mengsel uit gemalen koriander, komijn, kaneel, zwarte peper en kardamom.
De rijst kun je trouwens ook prima als vegetarisch bijgerecht serveren.
Ingrediënten
Voor de kip kebab:
500 g kipfilet
½ ui
8 el magere kwark
2 el limoensap
1 el witte balsamico azijn
zout
versgemalen zwarte peper
2 el olie
8 houten satéstokjes
Om te bestrijken:
2 el gesmolten boter
1 el limoensap
zout
versgemalen zwarte peper
Voor de rijst:
4 kopjes rijst
8 kopjes water
3 el olijfolie
2 el rijstkruiden
1 tl kurkuma
½ ui
2 teentjes knoflook
1 kleine aubergine
½ groene paprika
2 tomaten
1 el groentebouillon (instant)
4 takjes munt
Bereiding
Kebab:
Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in fijne ringen. Meng met de kwark, het limoensap, balsamico azijn, zout en peper en marineer de kip hierin een paar uurtjes of overnacht. Laat de satéstokjes 10 minuten weken in koud water zodat ze niet splijten.
Meng om te bestrijken de gesmolten boter met het limoensap. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
Rijg de kipblokjes op de satéstokjes, bestrijk een grilpan met 2 el olie en gril de kebab van beide kanten mooi bruin, bestrijk tijdens grillen met het botermengsel.
Groentenrijst:
Snipper de ui, snijd de paprika, tomaten en aubergine in blokjes. Hak de munt fijn. Verhit de olie op matig vuur in een grote pan, fruit hierin de ui, geperste knoflook, rijstkruiden en kurkuma. Voeg na 3 minuten de aubergine en paprika toe, bak 5 minuten tot de aubergine zacht begint te worden. Voeg nu de rijst, water, groentebouillon en tomaten toe, breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan koken tot de rijst gaar is, controleer regelmatig of voldoende water in de pan is. Roer de verse munt erdoor.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten