cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 13 april 2014

Zalmmuffins

Weet je wat ik zo leuk vind aan koken? Het experimenteren met smaakcombinaties en verschillende bereidingswijzen. Ik vind zalm en kappertjes een heerlijke combinatie, en als je daar gedroogde tomaten aan toevoegt... En dat bakje ricotta, dat moest ook op, en ik had nog wat peterselie staan. Nou, dat werden dus muffins - hartige muffins waarvan ik bijna geen genoeg kan krijgen. Ze zijn leuk als hapje, op een buffet of om mee te nemen.


Ingrediënten

1 blikje (wilde) roze zalm (170 g uitlekgewicht)
2 el kappertjes
1 teentje knoflook
1 sjalotje
25 g gedroogde tomaten
2 takjes gladde peterselie
snufje zout
1 ei
250 g ricotta
50 ml olijfolie
250 g bloem
2 tl bakpoeder

Bereiding

Week de gedroogde tomaten ongeveer 15 minuten in kokend water, bewaar het weekvocht. Meng het ei met de ricotta, voeg daar de olie en 50 ml weekvocht van de tomaten aan toe. Roer dan de bloem en het bakpoeder door het deeg. Als het deeg niet soepel genoeg is kun je wat extra (week)water toevoegen. Laat de zalm uitlekken in een vergiet. Hak knoflook, sjalotje, peterselie en de tomaten fijn. Meng alle overige ingrediënten door het deeg en vul het met 2 lepels in papieren muffinvormpjes. Bak de muffins 25 tot 30 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat de muffins op een rooster een beetje afkoelen, serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.

Voor 12 stuks





2 opmerkingen: