cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 11 april 2014

Madeleines met citroen en amandel

Ken je madeleines? Je weet wel, die kleine Franse cakejes waar iedereen zo gek op is - ja ik ook dus. En sinds een paar dagen heb ik ook eindelijk een bakvorm ervoor. Ik kon niet wachten om hem uit te proberen, en dit zijn ze! Lekker fris met citroen zijn ze een mooie aanvulling voor je paasbrunch.

Ingrediënten

100 g boter
2 eieren
50 g bloem
50 g gemalen amandelen
75 g suiker
1 tl geraspte citroenschil
1 tl bakpoeder
poedersuiker

Bereiding

Smelt de boter in een pan op laag vuur, laat een beetje afkoelen. Meng de bloem, amandelen en bakpoeder. Klop de eieren en de suiker tot de suiker opgelost is. Voeg de citroenschil toe, roer de bloem beetje bij beetje door het beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe. 
Vet de madeleinevorm in met een beetje boter, geef 1 el beslag in elke vorm. 
Bak de madeleines 10 tot 12 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). 
Laat de madeleines een paar minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat ze op een rooster volledig afkoelen. Strooi er wat poedersuiker overheen.

Voor 24 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen