cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 13 april 2014

Paashaasjes uit cake

Ik ben echt helemaal in paasstemming! Een paar weken geleden heb ik kleine cakevormpjes in de vorm van paashaasjes. Die moest ik natuurlijk voor Pasen per se uitproberen. Het is een heel simpel recept voor cakebeslag, met een beetje oranjebloesemwater voor een feestelijke noot. Maak de vormpjes niet te vol, anders loopt het beslag over. Je kunt de cakejes ook in muffinvormen bakken. 

Ingrediënten

100 g boter
2 eieren
75 g witte basterdsuiker
100 g bloem
1 tl bakpoeder
1 el oranjebloesemwater

Bereiding

Meng de boter met de suiker tot de suiker opgelost is. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng tot het een luchtige massa is, roer dan de bloem, bakpoeder en oranjebloesemwater door het beslag. Vet de vormpjes in en doe het beslag erin, sla ze licht op het aanrecht zodat het beslag goed in de vorm zakt en strijk de bovenkant glad. Bak de cakejes ongeveer 25 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat ze ongeveer 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan uit en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

Voor 4 stuksGeen opmerkingen:

Een reactie posten