cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 6 april 2014

Kippenbout met tagliatelle en zwarte bonen

Oké, ik geef het toe, tagliatelle en bonen klinkt als een rare combinatie maar het is écht heel lekker! Zwarte bonen heb ik leren waarderen tijdens een rondreis door Mexico en Guatemala, waar ze echt bij geen enkele maaltijd ontbreken. Meestal krijg je refried beans, een soort bonenpuree. Ook veelgebruikt in de Mexicaanse keuken zijn komijn, verse koriander en chili, die vind je ook terug in dit recept. Ik heb vrij pittige chilipeper gebruikt, dat geeft samen met de honing een lekkere combinatie. 

Ingrediënten

Voor de kip:
2 kippenbouten
3 el olijfolie
sap van ½ citroen
½ el komijn
½ el paprikapoeder
chilipoeder naar smaak
½ rode ui
1 teentje knoflook

Voor de bonen:
1 blik zwarte bonen
2 tomaten
½ rode ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el honing
1 el groentebouillon (instant)
4 takjes verse koriander
2 el olijfolie
zout

250 g tagliatelle

Bereiding

Voor de kip:
Leg de kip in een ovenschaal. Hak de ui en de knoflook fijn. Meng olijfolie, citroensap, paprikapoeder, chilipoeder en komijn, giet dit mengsel over de kip, strooi de ui en de knoflook erover. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak de kip ongeveer 45 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Voor de bonen:
Hak ui, knoflook, chilipeper en koriander fijn. Snijd de tomaten in blokjes, laat de bonen uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op halfhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en komijn 2 minuten. Voeg de bonen toe en bak ze 2 minuten. Doe dan de tomaten, bouillon en honing en een half glas water erbij, kook alles 10 minuten op laag vuur. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout. 

Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet ze af en laat uitlekken. Serveer de kip met de bonen en de pasta.

Voor 2 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten