cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 24 april 2014

Vegetarische quiche

Ik ben gek op hartige taarten! Je kunt ze helemaal naar eigen smaak beleggen, en ze komen altijd van pas. Je kunt ze als hoofdgerecht serveren, als lunch of als onderdeel van een buffet. Vandaag ging ik voor de vegetarische variant. Serveer met een knapperige salade.

Ingrediënten

Voor het deeg:
200 g bloem
50 g boter
½ tl zout
water

Om te beleggen:
250 g champignons
1 courgette (200 g)
100 g kers- of snoeptomaten
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 tak dille
1 tl paprikapoeder
1 ei
50 g crème fraîche
zout, peper
75 g geraspte kaas
2 el olijfolie

Bereiding

Voor het deeg:
Kneed een deeg van het bloem, zout en boter en zoveel koud water dat je een stevig, goed samenhangend deeg krijgt, leg afgedekt een half uur in de koelkast.

Om te beleggen:
Hak de sjalot, de knoflook en de dille fijn. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. 
Verhit de olie in een wok, fruit hierin de sjalot, knoflook en het paprikapoeder. Voeg na 2 minuten de courgetteblokjes toe, bak ze even mee. Doe dan de champignons erbij, roerbak eventjes. Voeg de tomaten toe en roerbak op hoog vuur tot het meeste vocht verdampt is. Breng goed op smaak met zout en peper en laat een beetje afkoelen.
Rol ondertussen het deeg uit ter grootte van de bakvorm (12 x 36 cm of 24 cm Ø) en leg het in de licht ingevette vorm, laat een kleine rand opstaan. 
Kluts het ei, meng met de groentevulling, de crème fraîche en de dille. Geef de vulling op het deeg, bestrooi met de kaas. 
Bak de quiche 25 tot 30 minuten in de op 200° voorverwarmde oven.

Hoofdgerecht voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten