cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 5 april 2014

Kabeljauwpakketjes

Eigenlijk zou ik veel vaker vis moeten eten...maar op de een of andere manier komt het er niet altijd van. Vroeger aten we wel vis thuis, maar na de zoveelste graat in mijn visfilet vertikte ik het om vis te eten. Dat kwam pas goed toen een bord met heerlijk vers gevangen slibtongetjes voor mijn neus stond. En die graten? Ach ja, bij een hele vis kun je dat natuurlijk verwachten ;). En sindsdien probeer ik wel regelmatig vis te maken, en dit recept is echt geslaagd. De viskruiden komen uit mijn favoriete specerijenzaak en bestaan onder meer uit paprikapoeder, chilipoeder en gedroogde peterselie - en ze bevatten geen zout. Dat verschilt natuurlijk per kruidenmengsel, voor de zekerheid kun je het zout gewoon weglaten zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.
Het kost een beetje tijd, en als je het voor meerdere personen wilt maken, kun je het ook in een grote ovenschaal bereiden in plaats van aparte pakketjes te maken. En misschien ook wel een leuk idee voor Goede Vrijdag...


Ingrediënten

400 g kabeljauwfilet
300 g aardappelen 
2 tomaten
½ rode ui
1 teentje knoflook
sap van ½ citroen
2 el olijfolie
1 el viskruiden 
4 takjes gladde peterselie
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes. Hak de peterselie en de knoflook, snijd de ui in fijne ringen.
Meng de olie met het citroensap en de viskruiden. 
Bestrijk 2 flinke stukjes aluminiumfolie met een beetje olie, leg de aardappelen en tomaten er dakpansgewijs op en bestrooi royaal met zwarte peper (zie foto's). Verdeel de uien en de knoflook erover en leg de vis erop. Giet het oliemengsel over de vis en bestrooi met de peterselie. 
Vouw de folie goed dicht tot pakketjes, vouw eventueel een tweede stuk folie eromheen zodat het goed afsluit. Leg de pakketjes op een bakblik en bak ze 30 minuten in de op 220 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Serveer een salade bij de vispakketjes.

Voor 2 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten