Ingrediënten
750 g aardappelen
20 g boter
200 ml melk
450 g rode kool
1 ui
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
75 ml balsamico azijn
50 g walnoten
zout
versgemalen witte peper
4 el olijfolie
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim water met zout, giet af.
Hak de ui fijn, snijd de rode kool in grove stukken. Hak de walnoten grof. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de geperste knoflook en het laurierblad toe, bak nog 2 minuten. Voeg nu de rode kool toe, roerbak ongeveer 5 minuten tot de kool wat zachter wordt. Blus af met de balsamico azijn en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper, verwijder het laurierblad.
Stamp ondertussen een puree van de aardappelen, boter en melk, breng op smaak met zout. Roer de rode kool en de walnoten door het puree.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten