cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 19 november 2012

Tamale (basisrecept)

Ik heb tamale voor het eerst gegeten in Belize, op de doorreis van Mexico naar Guatemala. Dit gerecht blijkt in heel Latijns-Amerika in verschillende varianten gegeten te worden. Het wordt gemaakt van verse gemalen mais of maismeel, gevuld of ongevuld verpakt in bananenblad of schutbladen van de maiskolf, in een pan gestoomd of gegrild in de oven.  Je kunt het als snack, bijgerecht of hoofdgerecht serveren. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. En als je geen bananenblad of maisblad kunt vinden, is aluminumfolie een goed alternatief.

Ingrediënten

150 g masa harina (maismeel speciaal voor tamale en tortilla)
1 tl zout
50 g gesmolten margarine
200 ml lauw water of bouillon

Bereiding

Meng de masa harina met het zout en de margarine, voeg voldoende water toe om een soepel beslag te maken dat ongeveer de soepelheid heeft van aardappelpuree.

Voor 4 tamales

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen