Ingrediënten
200 g lamsgehakt
75 g gele spliterwten
1 granaatappel
75 g basmatirijst
75 g spinazie (diepvries)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 lente-uien
1 el korianderzaad
2 el verse koriander
1 l water
1 - 2 el limoensap
zout
witte peper
3 el olijfolie
Bereiding
Week de spliterwten een paar uur in koud water, giet af. Hak de ui, knoflook en koriander fijn. Hal de pitten uit de granaatappel, vang hierbij het sap op. Houd een paar granaatappelpitten apart voor decoratie. Snijd de lente-uien in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur, fruit hierin ui, knoflook en korianderzaad 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe nu de spliterwten, rijst, granaatappelpitten en het water in de pan, zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Laat op matig vuur afgedekt 20 minuten koken. Voeg nu de spinazie toe, laat nog 10 minuten koken. Controleer of de spliterwten en de rijst gaar zijn. Voeg de verse koriander en lente-uien toe en breng de soep op smaak met limoensap, zout en peper.
Garneer met de overige granaatappelpitten.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten