cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 27 november 2012

Granaatappelsoep

Waarschijnlijk ken je granaatappel als fruit, puur of in een fruitsalade. En misschien heb je ook weleens granaatappelsap gedronken. In de Perzische keuken worden ook heerlijke warme schotels met granaatappel bereid, zoals Ash-e Anar, een heerlijke granaatappelsoep waarin de zoete smaak van de granaatappel zich gemengd met een licht zure smaak van limoensap en de frisse geur van basmatirijst en verse koriander. Ik heb wat lamsgehakt aan de soep toegevoegd, maar dat kun je natuurlijk gewoon weglaten en dan heb je een heerlijke vegetarische maaltijdsoep.

Ingrediënten

200 g lamsgehakt
75 g gele spliterwten
1 granaatappel
75 g basmatirijst
75 g spinazie (diepvries)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 lente-uien
1 el korianderzaad
2 el verse koriander
1 l water
1 - 2 el limoensap
zout
witte peper
3 el olijfolie

Bereiding

Week de spliterwten een paar uur in koud water, giet af. Hak de ui, knoflook en koriander fijn. Hal de pitten uit de granaatappel, vang hierbij het sap op. Houd een paar granaatappelpitten apart voor decoratie. Snijd de lente-uien in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur, fruit hierin ui, knoflook en korianderzaad 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe nu de spliterwten, rijst, granaatappelpitten en het water in de pan, zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Laat op matig vuur afgedekt 20 minuten koken. Voeg nu de spinazie toe, laat nog 10 minuten koken. Controleer of de spliterwten en de rijst gaar zijn. Voeg de verse koriander en lente-uien toe en breng de soep op smaak met limoensap, zout en peper.
Garneer met de overige granaatappelpitten.

Voor 2 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten