cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 9 november 2012

Börek met kaas, spinazie en pijnboompitten

Als je wel eens langs een Turkse bakker bent gelopen, heb je ongetwijfeld een keer de bootvormige broodjes gezien die gevuld zijn met kaas en spinazie, gehakt of ei. Ze smaken net zo lekker als ze eruitzien, en ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken.
De kaas is vrij vet, dat maakt hem lekker romig en makkelijk te mengen met de overige ingrediënten voor de vulling.

Ingrediënten

Voor het deeg:
250 g bloem
1 tl droge gist
1 tl paprikapoeder
snufje zout
1 el olijfolie
125 ml lauw water

Voor de vulling:
150 g witte kaas (55% vet)
200 g spinazie (vers of diepvries)
25 g zwarte olijven
10 g pijnboompitten
melk om te bestrijken

Bereiding

Maak een soepel deeg van de bloem, droge gist, zout, paprikapoeder, olijfolie en lauw water. Laat het op kamertemperatuur een uur rijzen.
Laat diepvriesspinazie ontdooien en druk het vocht eruit. Hak verse spinazie grof, dompel even onder in kokend water en druk het vocht eruit.
Hak de olijven en meng ze samen met de spinazie door de kaas tot je een smeuïge massa hebt. 
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol die op een met bloem bestoven werkblad uit tot rondjes van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Verdeel de vulling gelijkmatig in het midden van de deegrondjes, vouw ze samen door de uiteinden samen te vouwen. Strooi de pijnboompitten over de vulling. Zet ze op een met bakpapier bekleed bakblik, bestrijk het deeg met de melk of de eidooier.
Bak 10 tot 15 minuten op 200 graden (heteluchtoven). Serveer de broodjes bij voorkeur warm, je kunt ze ook prima in de oven opwarmen (ca. 5 minuten op 100 graden).

Voor 6 stuks




Geen opmerkingen:

Een reactie posten