Bananenblad vind je vers of als diepvriesproduct in sommige toko's. Als alternatief kun je stevige aluminiumfolie gebruiken.
Ingrediënten
1 x basisrecept tamale
1 bananenblad
200 g pangasius of ander witvisfilet
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 tomaat
50 g doperwten
2 tl gemalen korianderzaad
2 el verse koriander
3 el olie
zout
Bereiding
Bereid het beslag voor de tamale volgens het basisrecept voor tamale, dek het af tot gebruik zodat het niet uitdroogt. Snijd het bananenblad in de lengte doormidden en snijd vervolgens beide helften in tweeën zodat je in totaal 4 stukken hebt. Wrijf het blad schoon met een vochtig doek.
Snijd de vis in reepjes. Snipper de ui, hak de knoflook en de chilipeper fijn. Snijd de tomaat in blokjes en hak de verse koriander grof.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en korianderzaad gedurende 5 minuten. Voeg de vis toe en bak die rondom aan. Voeg nu de doperwten, tomaten en verse koriander toe en laat nog even zachtjes doorkoken tot de vis gaar is. Breng op smaak met zout.
Spreid de stukjes bananenblad uit op een werkvlak, verdeel het beslag in het midden van de bladeren en smeer het een beetje uit. Verdeel nu de vis op het midden van het beslag, let erop dat de zijkanten vrij blijven. Vouw de uiteinden van het bananenblad naar elkaar toe en vouw tot pakketjes. Stoom de tamale in een stoommand of stoompan in 45 tot 60 minuten gaar. De tamale zijn klaar wanneer de pakketjes stevig aanvoelen.
Kijk voor een stap voor stap beschrijving op facebook.
Voor 4 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten