cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 30 november 2012

Maisbrood

Maisbrood stond al heel lang op mijn lijstje met gerechten die ik wil uitproberen. En dan niet het maisbrood dat je bij de bakker koopt maar het maisbrood dat je altijd in films bij een Amerikaans Thanksgiving menu op tafel ziet staan. O ja, en dan moest ik er natuurlijk nog m'n eigen draai aan geven. Dit brood is lekker bij een soep of gewoon tussendoor.

Ingrediënten

200 ml melk
1 ei
25 ml olijfolie
75 g bloem
125 g maismeel
1 tl zout
1 tl gedroogde oregano
1 tl bakpoeder

Bereiding

Meng alle ingrediënten tot een soepel beslag en doe dit in een ingevette vorm van 21 x 21 cm. Bak het brood in de op 200 graden (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven in 20 tot 30 minuten gaar.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen