Ingrediënten
1 bloemkool
1 tomaat
2 lente-uien
1 chilipeper
1 ui
2 teentjes knoflook
1 klein blikje kokosmelk (160 ml)
2 el gele currypasta
zout
3 el olie
Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd grote roosjes doormidden of in vieren. Snijd de tomaat in plakjes, hak ui, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de lente-uien in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper ongeveer 3 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en los hierin de currypasta op. Vul het blikje met water en voeg dit samen met de bloemkool toe. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten koken. Roer de tomaat erdoor en laat nog even koken tot de bloemkool beetgaar is. Voeg de lente-ui toe en breng op smaak met zout.
Lekker met gestoomde rijst.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bijgerecht voor 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten