cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 11 november 2012

Börek met pittige aardappelvulling

Deze börek is heerlijk voor tussendoor. Zorg wel dat je genoeg hebt, want ze zijn echt zo op. De vulling en het deeg kun je prima van te voren voorbereiden.

Ingrediënten

Voor het deeg:
250 g bloem
1 tl droge gist
snufje zout
1 el olijfolie
125 ml lauw water

Voor de vulling:
600 g aardappelen
4 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 tl pul biber (grof gemalen chilipeper)
1 tl komijn
1 tl gedroogde oregano
zout
melk om te bestrijken

Bereiding

Maak een soepel deeg van de bloem, droge gist, zout, olijfolie en lauw water. Laat het op kamertemperatuur een uur rijzen.
Kook de aardappelen in water met wat zout gaar, giet af en prak ze met een vork. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en fruit hierin de ui, knoflook, komijn, pul biber en oregano gedurende 5 minuten. Meng dit met de aardappelen, breng op smaak met zout.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rechthoeken van ongeveer 3 millimeter dikte.
Verdeel telkens de helft van de vulling aan een kant van het deeglapje, houd ongeveer 2 centimeter afstand tot de rand. Rol het deeglapje op, vouw hierbij de uiteinden samen. Snijd in plakken van ongeveer 3 centimeter en zet die op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk de bovenkant met melk.
Bak de börek in de op 200 graden voorverwarmde oven in 10 tot 15 minuten goudbruin.

Voor ongeveer 20 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten