cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 2 november 2012

Stoofvlees van de Azteken

Tijdens mijn vakantie in Guatemala heb ik prachtig kookboek gekocht met recepten van de Maya's, de Inca's en de Azteken. De basis voor dit gerecht is een recept voor een gerecht waarmee de Azteken de goden bedankten voor de goede oogst. Je kunt voor dit gerecht verse of gedroogde kruiden gebruiken. Houd er rekening mee dat je van verse kruiden iets meer nodig hebt omdat de smaak minder sterk is.

Ingrediënten

500 g magere runderlappen
6 el olie
2 el witte wijnazijn
2 Spaanse pepers
1 ui
1 tl van elk de volgende gedroogde kruiden: basilicum, koriander, oregano, munt en peterselie
water
zout

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Hak één Spaanse peper fijn. Meng 2 el olie, de witte wijnazijn, de Spaanse peper en een snufje zout en laat hierin het vlees enkele uren marineren.
Hak de ui en de andere Spaanse peper. Verhit de resterende olie in een (gietijzeren) stoofpan op laag vuur. Voeg het vlees, ui, Spaanse peper en de gedroogde kruiden toe. Bak het vlees rondom aan en laat het gerecht anderhalf tot twee uur op laag vuur stoven met het deksel op de pan. Roer regelmatig, voeg indien nodig wat water toe. Breng op smaak met zout.

Lekker met rijst en groentestoofpot met chayote.

Voor 2 tot 3 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten