Tijdens mijn vakantie in Guatemala heb ik prachtig kookboek gekocht met recepten van de Maya's, de Inca's en de Azteken. De basis voor dit gerecht is een recept voor een gerecht waarmee de Azteken de goden bedankten voor de goede oogst. Je kunt voor dit gerecht verse of gedroogde kruiden gebruiken. Houd er rekening mee dat je van verse kruiden iets meer nodig hebt omdat de smaak minder sterk is.
Ingrediënten
500 g magere runderlappen
6 el olie
2 el witte wijnazijn
2 Spaanse pepers
1 ui
1 tl van elk de volgende gedroogde kruiden: basilicum, koriander, oregano, munt en peterselie
water
zout
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Hak één Spaanse peper fijn. Meng 2 el olie, de witte wijnazijn, de Spaanse peper en een snufje zout en laat hierin het vlees enkele uren marineren.
Hak de ui en de andere Spaanse peper. Verhit de resterende olie in een (gietijzeren) stoofpan op laag vuur. Voeg het vlees, ui, Spaanse peper en de gedroogde kruiden toe. Bak het vlees rondom aan en laat het gerecht anderhalf tot twee uur op laag vuur stoven met het deksel op de pan. Roer regelmatig, voeg indien nodig wat water toe. Breng op smaak met zout.
Lekker met rijst en groentestoofpot met chayote.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten