Ingrediënten
225 g risottorijst
125 g zalmfilet
200 g rauwe gepelde garnalen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 venkelknollen
125 g doperwten
50 g geraspte mozzarella
50 g geraspte jong belegen kaas
scheut droge witte wijn
+ 750 ml visbouillon
4 el olijfolie
zout
witte peper
Bereiding
Hak de ui fijn, verwijder de stronk van de venkel en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm, halveer de garnalen.
Breng de bouillon aan de kok, houd tegen de kook aan. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de geperste knoflook toe en na een minuut de venkel. Bak 2 minuten, voeg dan de rijst toe en roerbak tot de rijstkorrels helder worden. Blus nu af met de witte wijn, laat het vocht verdampen. Voeg nu bouillon toe en laat koken tot de bouillon helemaal opgenomen is door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg dan de zalm, garnalen en doperwten toe, roer voorzichtig tot alles gaar is. Voeg nu de geraspte kaas en de mozzarella toe, laat de risotto op laag vuur koken tot de kaas gesmolten is.
Lekker met een frisse salade.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten