cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 5 november 2012

Mosterdsoep met spekjes, prei en champignons

Sneller dan deze soep kan het bijna niet, en met wat stokbrood erbij heb je een volledige maaltijd.

Ingrediënten

125 g spekreepjes 
150 g prei
150 g champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml kookroom
750 ml groentebouillon
6 el grove mosterd

Bereiding

Hak de ui fijn, snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Bak de spekreepjes in een pan zonder extra vet, voeg de ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de knoflook en de prei toe, bak tot de prei zacht begint te worden. Doe nu de mosterd, kookroom en groentebouillon erbij en breng alles aan de kook, voeg de champignons toe. Laat 5 minuten op laag vuur doorkoken.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen