cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 6 november 2012

Kip en pompoen in pecan-sesamsaus

In Guatemala heb ik een heerlijk gerecht gegeten met kip, pompoen, gember en nog wat andere ingrediënten die de kok niet wilde verklappen. En dan blijft er maar één mogelijkheid: zelf experimenteren! Ik hoop dat je net zo van dit gerecht geniet als ik.

Ingrediënten

500 g drumsticks
350 g pompoen
2 gedroogde chilipepers
1 cm verse gember
1 rode ui
50 g pecannoten
1 el sesamzaadjes
1 el gemalen koriander
2 el verse peterselie
250 ml water
zout

Bereiding

Maal de pecannoten, sesamzaadjes en chilipepers fijn in een vijzel of keukenmachine. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm, hak de ui, de gember en de peterselie fijn.
Verhit de olie op laag vuur in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember en gemalen koriander 5 minuten. Voeg dan het notenmengsel toe en bak nog eens 5 minuten, roer regelmatig. Voeg de drumsticks toe en bak ze rondom bruin. Doe dan de pompoen en het water erbij, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten op laag vuur koken tot de pompoen zacht is, let op dat voldoende water in de pan is. Breng op smaak met zout en roer de peterselie erdoor.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten