cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 31 oktober 2012

Groentestoofpot met chayote

Het mooie van reizen is dat je niet alleen nieuwe landen leert kennen, maar ook nieuwe keukens. Gelukkig heb ik van mijn reis naar Mexico en Guatemala niet alleen prachtige tafelkleden meegenomen maar ook een heleboel culinaire indrukken. Hier alvast een klein begin.
Voor dit groentegerecht heb ik chayote gebruikt, een peervormige groente met een lekker frisse smaak. Chayote's kun je in sommige toko's kopen, of vervangen door courgette.

Ingrediënten

1 chayote
200 g snijbonen
100 g wortel
1 kleine rode ui
2 tl gedroogde majoraan
sap van ½ limoen
200 ml water
zout

Bereiding

Snijd de ui in dunne ringen, snijd de chayote in blokjes van 1 cm en de snijbonen en de wortels in plakken van 1 cm.
Breng de ui, chayote, wortels, limoensap, majoraan en het water samen aan de kook. Laat 5 minuten op laag vuur koken, voeg dan de snijbonen toe en laat nog 5 minuten stoven, breng op smaak met zout.

Bijgerecht voor 2 tot 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen