cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 3 juni 2012

Masoesa alesi met gedroogde garnalen en bakkeljauw

Ik heb al talloze recepten voor masoesa alesi gezien. Vandaag kon ik niet kiezen tussen bakkeljauw en gedroogde garnalen, en in de vriezer had ik nog wat gamba's...
Ik heb bakkeljauwfilet gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone bakkeljauw gebruiken. Reken dan iets meer vanwege de graten.

Ingrediënten

20 g gedroogde garnalen
50 g bakkeljauwfilet
6 gepelde rauwe garnalen
75 g spitskool
75 g taugé
1 ui
2 teentjes knoflook
een stukje Mdm Jeanette peper
1 tomaat
150 g rijst
300 ml kokosmelk
½ zakje masoesa
zout
versgemalen zwarte peper (naar smaak)
3 el olie

Bereiding

Week de bakkeljauw en de gedroogde garnalen een uur in heet water. Spoel de bakkeljauw goed af met koud water en verdeel in kleine stukjes, giet de garnalen af. Snijd de tomaat in blokjes en de spitskool in fijne reepjes. 
Verhit de olie in een pan op matig vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook en de peper toe en bak nog een minuut. Doe dan de gedroogde garnalen en de bakkeljauw in de pan, doe na 3 minuten de tomaat erbij. Doe na 2 minuten de rijst, kokosmelk, masoesa, zwarte peper en 1 tl zout erbij, breng alles aan de kook en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de spitskool toe, meng goed met de rijst en laat nog even verder koken.  Leg na 5 minuten de rauwe garnalen op de rijst, voeg na 3 minuten de taugé toe. Laat nog even koken tot de garnalen gaar zijn, breng op smaak met zout en peper.
Serveer met plakken gebakken banaan.

Voor 2 personen


Snipper de ui, de knoflook en de peper.


2 opmerkingen:

  1. hoe ho/bewaar ik surinaamse peje en hou ik het krokant

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het in een goed sluitend blik bewaren, maar ook dan wordt het na een tijdje zacht.

      Verwijderen