cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 21 juni 2012

Aubergine in rode linzensaus

Ingrediënten

1 aubergine
50 g rode linzen
½ ui
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
½ tl kaneel
1 tl komijn
1 tl saffraanpoeder 
150 ml water
1 el verse munt
zout

Bereiding

Snijd de aubergine in de lengte in vieren, bestrooi royaal met zout en laat 15 minuten staan. Spoel af en snijd de aubergine in blokjes. Snipper de ui en hak de munt grof.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de geperste knoflook, de kaneel en de komijn toe, bak nog eens 2 minuten. Doe nu de aubergine in de pan, bak rondom lichtbruin. Voeg nu de rode linzen, het water en de saffraan toe, laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven. Roer de munt erdoor, breng op smaak met zout.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen