cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 3 juni 2012

Pittige stamppot met cassave en tajerblad

Wie zegt dat je stamppot alleen van aardappels kunt maken? Juist! Probeer eens deze variant met cassave en tajerblad. De hoeveelheden in dit recept zijn berekend voor een bijgerecht. Voor een hoofdgerecht heb je anderhalf keer dit recept nodig.

Ingrediënten

300 g cassave
200 g tajerblad
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 rode ui
stukje Mme Jeanette
100 ml water
3 el olie
zout

Bereiding

Kook de cassave gaar in water met zout. Snijd het tajerblad in stukken van ongeveer 5 cm. Was de bladeren grondig, ze zijn vaak heel zanderig. Hak de ui, knoflook en de peper, snijd de tomaat in blokjes. 
Verhit de olie en bak hierin de ui 2 minuten, voeg dan de knoflook en de Mme Jeanette toe en bak die nog 1 minuut mee. Bak de tomaat 2 minuten mee en blus af met de 100 ml water. Doe dan de tajerblad in de pan en laat die snel slinken. 
Giet ondertussen de cassave af, laat een bodempje water in de pan en stamp de cassave hiermee tot een puree. Roer de tajerblad erdoor. Bijgerecht voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten