cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 10 juni 2012

Gestoofde kip met chayote

Ik hoor het je denken - Chayote? Wat is dat nou weer? Even wat meer informatie over deze van oorsprong Mexicaanse groente. De chayote wordt ook wel groente peer genoemd en behoort tot de familie van de pompoen. De chayote is een stevige groente, lichtgroen van kleur en met een frisse smaak. Je vind ze in de toko en soms ook op de markt.

Ingrediënten

500 g kipdrumsticks
½ ui
1 teentje knoflook
stukje Madame Jeanette peper
1 tl gemalen koriander
1 chayote
1 groene paprika
1 tomaat
150 ml groentebouillon
3 el olie
1 el margarine
1 tl verse dille
zout naar smaak

Bereiding

Snipper de ui en de peper. Snijd de chayote, de paprika en de tomaat in blokjes. Verhit de olie en de margarine in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kip rondom bruin en hal uit de pan. Fruit nu de ui, voeg na 2 minuten de peper, de geperste knoflook en de gemalen koriander toe. Bak 1 minuut, geef dan de tomaat in de pan. Bak totdat het sap loskomt, blus af met de bouillon en doe de kip terug in de pan. Laat op matig vuur met het deksel op de pan 15 minuten stoven. Draai de stukjes kip om en voeg de chayote toe. Doe na 10 minuten de paprika en de dille in de pan, laat nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout.
Lekker met rijst of cassavebroodjes.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten