cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 3 juni 2012

Sagopudding met granaatappel en rozenwater

Vind je dat rozen in de tuin horen - of- vooruit, in een vaas, crème of wasverzachter? In veel keukens wordt rozenwater gebruikt om toetjes of gebak van een extra smaakje te voorzien. Beetje vreemd? Misschien, maar wel lekker!

Ingrediënten

50 g witte sago
380 ml water
25 g suiker
½ tl agar-agar
75 ml granaatappelsap
100 ml kokosmelk
40 g granaatappel
¼ tl rozenwater

Bereiding

Breng de sago met het water aan de kook, zet het vuur laag en kook onder regelmatig roeren tot de sago helder is. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Haal de pan van het vuur, zet het deksel erop en laat 5 minuten rusten. Giet de sago af in een vergiet, spoel even af onder de koude kraan en laat uitlekken. Breng ondertussen de overige ingrediënten aan de kook, voeg de sago toe en meng alles goed. Doe de pudding over in een schaal en laat op kamertemperatuur afkoelen. Zet de pudding minimaal 3 uur in de koelkast. 
Lekker met ijskoude kokosmelk!

Voor 2 - 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen