cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 28 juni 2012

Gestoofde oker in tomaten-dillesaus

Laatst zag ik in een winkel gedroogde mangopoeder tegen, in de Indiaase keuken bekend onder de naam amchur. Het wordt gemaakt van gedroogde groene mango en heeft een fris - zure smaak. Nieuwsgierig als ik ben heb ik natuurlijk meteen een zakje gekocht.

Ingrediënten

200 g okers
1 teentje knoflook
½ ui 
plakje gember van ½ cm
1 tomaat
1 el verse dille
1 tl gedroogde mangopoeder
1 tl garam masala
100 ml water
50 ml kookroom
zout naar smaak
2 el olie

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de okers en snijd ze in plakken van ½ cm. Snipper de ui, hak de gember fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de dille fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui. Voeg na een minuut de gember, de geperste knoflook, het mangopoeder en de garam masala toe, bak alles 2 minuten. Doe dan de okers in de pan en bak ze even aan zodat ze rondom met olie bedekt zijn. Bak de tomaat 1 minuut mee, blus af met het water en de kookrom en voeg zout naar smaak toe. Laat met het deksel op de pan op laag vuur 10 minuten stoven, tot de okers zacht zijn. Breng op smaak met zout, voeg de dille toe en laat nog 1 minuut koken.
Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten