cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 8 juni 2012

Groene curry met vis, gamba's en groene asperges

Veel groener dan deze curry kan het bijna niet. Eigenlijk wilde ik witte asperges gebruiken maar op de markt zag ik mooie groene asperges. De marktkoopman vertelde vol trots dat ze uit Limburg komen. En daarbij komt nog dat je groene asperges nauwelijks hoeft te schillen, dus ik hoefde er niet lang over na te denken.

Ingrediënten

150 g pangasiusfilet
10 rauwe gepelde gamba's
2 Thaise aubergines
125 g groene asperges
100 g courgette
160 ml kokosmelk (1 klein blikje)
50 ml water
1 ½ el groene currypasta
1 lente-ui
1 tl vissaus
1 el verse koriander

Bereiding

Snijd de vis in stukjes van 2 cm. Verwijder de droge onderkant van de asperges (+ 1 cm) en schil - indien nodig - het onderste gedeelte. Snijd de aubergines in blokjes en de asperges in stukjes van 3 cm, houd de kopjes apart. Snijd de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes van ½ cm. Snijd de lente-ui in stukjes van 2 cm en hak de koriander.
Doe de currypasta samen met de kokosmelk in een hapjespan, verwarm op matig vuur. Doe, wanneer de currypasta opgelost is, het water, de aubergines en de asperges - behalve de kopjes - in de pan. Laat op matig vuur 5 minuten stoven. Voeg dan de courgette, de vis en de aspergekopjes toe en na 2 minuten de gamba's. Breng, wanneer de gamba's gaar zijn, op smaak met de vissaus, voeg de koriander en de lente-ui toe en roer nog eens goed door.
Serveer met witte rijst.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten