Ingrediënten
4 tarwetortilla's (20 cm)
150 g champignons
1 tomaat
1 rode ui
2 teentjes knoflook
½ Mdme Jeanette peper
8 el pikante geraspte kaas
3 el olijfolie
10 blaadjes verse basilicum
zout
1 el olie
Bereiding
Snijd de ui in dunne ringen. Hak de knoflook, basilicum en de peper fijn. Snijd de champignons doormidden en vervolgens in plakken van 2 millimeter. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur. Fruit hierin de ui, voeg na 2 minuten de peper en knoflook toe. Bak tot de knoflook lichtbruin is. Doe nu de champignons erbij, voeg de tomaten toe zodra de champignons zacht beginnen te worden. Bak de tomaten een paar minuten mee, tot het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met zout, roer de basilicum door de groenten.
Verdeel de groenten over de tortilla's en strooi de kaas erover. Vouw de tortilla's samen.
Bestrijk een pan met wat olie en verhit de pan op matig vuur. Bak de tortilla's van beide kanten ongeveer 2 minuten, tot de kaas gesmolten is. Keer de tortilla's voorzichtig om, zodat de vulling niet eruit valt.
Voor 2 tot 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten