cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 31 maart 2013

Focaccia met rozemarijn en tomaten

De lente laat dan wel nog even op zich wachten, maar dankzij deze focaccia waan je je heel even in Italië. En je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig.

Ingrediënten

150 g bloem
snufje zout
1 tl droge gist
2 el olijfolie
65 ml lauw water
1 tl rozemarijn
2 zongedroogde tomaten op olie
grof zeezout naar smaak

Bereiding

Snijd de zongedroogde tomaten fijn, hak de rozemarijn. Kneed een soepel deeg van de overige ingrediënten, meng de rozemarijn en tomaten erdoor. Vorm een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dikte en leg dit op een ingevet bakblik, dek af met een vochtig theedoek. Laat ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Druk een paar kuiltjes in het brood en bestrijk de bovenkant dun met water. Strooi er wat grof (gemalen) zeezout over en bak het brood in 10 tot 12 minuten gaar in de op 230 graden voorverwarmde oven. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt wanneer je op de onderkant klopt.

Bijgerecht voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten