Ingrediënten
150 g bloem
snufje zout
1 tl droge gist
2 el olijfolie
65 ml lauw water
1 tl rozemarijn
2 zongedroogde tomaten op olie
grof zeezout naar smaak
Bereiding
Snijd de zongedroogde tomaten fijn, hak de rozemarijn. Kneed een soepel deeg van de overige ingrediënten, meng de rozemarijn en tomaten erdoor. Vorm een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dikte en leg dit op een ingevet bakblik, dek af met een vochtig theedoek. Laat ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Druk een paar kuiltjes in het brood en bestrijk de bovenkant dun met water. Strooi er wat grof (gemalen) zeezout over en bak het brood in 10 tot 12 minuten gaar in de op 230 graden voorverwarmde oven. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt wanneer je op de onderkant klopt.
Bijgerecht voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten