cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 29 maart 2013

Kiptajine met okra en kikkererwten

Ik ben dol op tajines, en deze staat in minder dan een uur op tafel. Serveer met couscous of rijst. Heb je geen tajine? Gebruik dan gewoon een hapjespan.

Ingrediënten

4 kipdrumsticks
150 g okra
1 blik kikkererwten
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 cm verse gemberwortel
1 pittige chilipeper
1 el ras el hanout
1 el kipbouillon (instant)
zout
4 el olijfolie

Bereiding

Hak de ui, gember, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de okra's in stukken van 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in de tajine en braad de drumsticks rondom bruin. Hal ze uit de pan en fruit de ui in de resterende olie. Voeg na 2 minuten de gember, knoflook, chilipeper en ras el hanout toe en bak 2 minuten mee. Doe de okra's in de tajine en bak even mee. Doe zoveel water erbij dat de okra's net niet bedekt zijn. Voeg de bouillon toe en leg de kip terug in de tajine. Laat afgedekt op laag vuur ongeveer 20 minuten stoven, keer de kip af en toe om. Roer de kikkererwten erdoor en kook nog 5 minuten. Controleer of de kip gaar is, voeg indien nodig nog wat zout toe.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten